Spenótos csirkemell carbonara ágyon recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 50 dkg mirelit spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- csipet só és bors
- csipet cayenne bors (opcionális)
- 1 cs makaróni tészta
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek liszt
- 15 dkg érett, ízletes sajt
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl víz
- 1 db erőleves kocka
- 1-2 csipet bors
- 1 kis cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy lábosban a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felengedett és kicsepegtetett spenótot, ízesítjük sóval, borssal és 6-8 perc alatt összepároljuk, végül egy szűrőbe téve kicsepegtetjük.
A csirkemelleket középen hosszában felszúrjuk és a kicsepegett spenóttal megtöltjük. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal és fóliával lefedett tepsibe téve 190 fokon nagyjából 1 óra alatt puhára megsütjük.
Mielőtt elkészül, levesszük a fóliát és pár perc alatt 210 fokon egy kissé megpirítjuk.
Mialatt sül a csirke, a carbonara szószhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Miután zsírjára pirult, hozzáadjuk a lisztet, rántásszerűre sütjük és felöntjük 1 dl vízzel, fűszerezzük leveskockával, petrezselyemzölddel és őrölt borssal.
Beforraljuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt. Miután a sajt egyneművé vált és sűrűre főtt, elzárjuk a lángot és félretesszük.
A makaróni (vagy széles metélt) tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sajtos szósszal.
Egy tányérra carbonara alapú tésztát halmozunk, ráteszünk egy kettévágott, töltött csirkemellet, szórunk rá petrezselyemzöldet, borsot és egy kis reszelt sajttal díszítve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









