Spenótos csirkemell carbonara ágyon recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 50 dkg mirelit spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- csipet só és bors
- csipet cayenne bors (opcionális)
- 1 cs makaróni tészta
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek liszt
- 15 dkg érett, ízletes sajt
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl víz
- 1 db erőleves kocka
- 1-2 csipet bors
- 1 kis cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy lábosban a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felengedett és kicsepegtetett spenótot, ízesítjük sóval, borssal és 6-8 perc alatt összepároljuk, végül egy szűrőbe téve kicsepegtetjük.
A csirkemelleket középen hosszában felszúrjuk és a kicsepegett spenóttal megtöltjük. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal és fóliával lefedett tepsibe téve 190 fokon nagyjából 1 óra alatt puhára megsütjük.
Mielőtt elkészül, levesszük a fóliát és pár perc alatt 210 fokon egy kissé megpirítjuk.
Mialatt sül a csirke, a carbonara szószhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Miután zsírjára pirult, hozzáadjuk a lisztet, rántásszerűre sütjük és felöntjük 1 dl vízzel, fűszerezzük leveskockával, petrezselyemzölddel és őrölt borssal.
Beforraljuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt. Miután a sajt egyneművé vált és sűrűre főtt, elzárjuk a lángot és félretesszük.
A makaróni (vagy széles metélt) tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sajtos szósszal.
Egy tányérra carbonara alapú tésztát halmozunk, ráteszünk egy kettévágott, töltött csirkemellet, szórunk rá petrezselyemzöldet, borsot és egy kis reszelt sajttal díszítve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »