Spenótos csirkemell carbonara ágyon recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 50 dkg mirelit spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- csipet só és bors
- csipet cayenne bors (opcionális)
- 1 cs makaróni tészta
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek liszt
- 15 dkg érett, ízletes sajt
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl víz
- 1 db erőleves kocka
- 1-2 csipet bors
- 1 kis cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy lábosban a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felengedett és kicsepegtetett spenótot, ízesítjük sóval, borssal és 6-8 perc alatt összepároljuk, végül egy szűrőbe téve kicsepegtetjük.
A csirkemelleket középen hosszában felszúrjuk és a kicsepegett spenóttal megtöltjük. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal és fóliával lefedett tepsibe téve 190 fokon nagyjából 1 óra alatt puhára megsütjük.
Mielőtt elkészül, levesszük a fóliát és pár perc alatt 210 fokon egy kissé megpirítjuk.
Mialatt sül a csirke, a carbonara szószhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Miután zsírjára pirult, hozzáadjuk a lisztet, rántásszerűre sütjük és felöntjük 1 dl vízzel, fűszerezzük leveskockával, petrezselyemzölddel és őrölt borssal.
Beforraljuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt. Miután a sajt egyneművé vált és sűrűre főtt, elzárjuk a lángot és félretesszük.
A makaróni (vagy széles metélt) tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sajtos szósszal.
Egy tányérra carbonara alapú tésztát halmozunk, ráteszünk egy kettévágott, töltött csirkemellet, szórunk rá petrezselyemzöldet, borsot és egy kis reszelt sajttal díszítve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »