Spenótos csirkemell carbonara ágyon recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 50 dkg mirelit spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- csipet só és bors
- csipet cayenne bors (opcionális)
- 1 cs makaróni tészta
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek liszt
- 15 dkg érett, ízletes sajt
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl víz
- 1 db erőleves kocka
- 1-2 csipet bors
- 1 kis cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy lábosban a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felengedett és kicsepegtetett spenótot, ízesítjük sóval, borssal és 6-8 perc alatt összepároljuk, végül egy szűrőbe téve kicsepegtetjük.
A csirkemelleket középen hosszában felszúrjuk és a kicsepegett spenóttal megtöltjük. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal és fóliával lefedett tepsibe téve 190 fokon nagyjából 1 óra alatt puhára megsütjük.
Mielőtt elkészül, levesszük a fóliát és pár perc alatt 210 fokon egy kissé megpirítjuk.
Mialatt sül a csirke, a carbonara szószhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Miután zsírjára pirult, hozzáadjuk a lisztet, rántásszerűre sütjük és felöntjük 1 dl vízzel, fűszerezzük leveskockával, petrezselyemzölddel és őrölt borssal.
Beforraljuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt. Miután a sajt egyneművé vált és sűrűre főtt, elzárjuk a lángot és félretesszük.
A makaróni (vagy széles metélt) tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sajtos szósszal.
Egy tányérra carbonara alapú tésztát halmozunk, ráteszünk egy kettévágott, töltött csirkemellet, szórunk rá petrezselyemzöldet, borsot és egy kis reszelt sajttal díszítve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!