Sonkával-aszalt szilvával töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell (nagyobb szelet)
- 1 cs feketeerdei sonka
- 2 cs aszalt szilva
- 3 cs szeletelt bacon
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- kb. 2 dl édes vörösbor
- 1 dl víz
- 3-4 ek zsír
Elkészítése:
Az aszalt szilvát előző este áztassuk be a vörösborba, majd felhasználás előtt tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy fél órát állni.
Ezután a befűszerezett hússzeletre helyezzünk rá pár szelet feketeerdei sonkát, majd arra ízlés szerint az alaposan lecsepegtetett aszalt szilvát, és tekerjük fel.
Egy nagyobb folpack fóliára kb. 5-6 szelet bacont helyezzünk egymás mellé úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzük rá pulykamelltekercset, és a fólia segítségével tekerjük fel.
Egy tepsibe tegyük egymás mellé a hústekercseket, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd pároljuk kb. 30 percig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig pároltam.)
Ezután vegyük ki a sütőből, vegyük le a fóliát, ha túl sok lenne alatta a lé akkor öntsünk le belőle, majd kanalazzuk a zsírt a hússzeletek mellé, tegyük vissza a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Tipp:
Tálalás előtt helyezzünk pár szelet hústekercset a tányérra, kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet, és úgy kínáljuk. Én krumplipürét, és vörösboros párolt káposztát készítettem, és azzal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »