Sonkával-aszalt szilvával töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell (nagyobb szelet)
  • 1 cs feketeerdei sonka
  • 2 cs aszalt szilva
  • 3 cs szeletelt bacon
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • kb. 2 dl édes vörösbor
  • 1 dl víz
  • 3-4 ek zsír

Elkészítése:

Az aszalt szilvát előző este áztassuk be a vörösborba, majd felhasználás előtt tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy fél órát állni.

Ezután a befűszerezett hússzeletre helyezzünk rá pár szelet feketeerdei sonkát, majd arra ízlés szerint az alaposan lecsepegtetett aszalt szilvát, és tekerjük fel.

Egy nagyobb folpack fóliára kb. 5-6 szelet bacont helyezzünk egymás mellé úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzük rá pulykamelltekercset, és a fólia segítségével tekerjük fel.

Egy tepsibe tegyük egymás mellé a hústekercseket, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd pároljuk kb. 30 percig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig pároltam.)

Ezután vegyük ki a sütőből, vegyük le a fóliát, ha túl sok lenne alatta a lé akkor öntsünk le belőle, majd kanalazzuk a zsírt a hússzeletek mellé, tegyük vissza a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Tipp:

Tálalás előtt helyezzünk pár szelet hústekercset a tányérra, kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet, és úgy kínáljuk. Én krumplipürét, és vörösboros párolt káposztát készítettem, és azzal tálaltam.