Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos pulykaropogós recept

Sonkás-sajtos pulykaropogós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell felkockázva
    • 20 dkg füstölt sonka
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 2 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1 szelet kenyér (lehetőleg vastag szelet)
    • 5 dkg vaj
    • bors (én provence-i fűszerkeveréket használok most minden mennyiségben. Az Aldiban árulták, és épp elfogyott a tavalyi adagom. Annyira jól összeállított fűszerkeverék, aromája a nyarat idézi.)

    Elkészítése:

    A pulykamellet és a sonkát kockázzuk. A kenyeret a tejben megáztatjuk majd kifacsarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt. Ezután megfűszerezzük. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, erre öntjük a húst. A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük, ezt a masszát öntjük a hús tetejére, majd a maradék sajttal befedjük.

    Előmelegített sütőben süssük 180 fokon nagyjából 40 percen keresztül. Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta, akár burgonyapüré vagy sült krumplit ajánlok.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá