Sonkás-sajtos pulykaropogós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell felkockázva
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 szelet kenyér (lehetőleg vastag szelet)
  • 5 dkg vaj
  • bors (én provence-i fűszerkeveréket használok most minden mennyiségben. Az Aldiban árulták, és épp elfogyott a tavalyi adagom. Annyira jól összeállított fűszerkeverék, aromája a nyarat idézi.)

Elkészítése:

A pulykamellet és a sonkát kockázzuk. A kenyeret a tejben megáztatjuk majd kifacsarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt. Ezután megfűszerezzük. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, erre öntjük a húst. A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük, ezt a masszát öntjük a hús tetejére, majd a maradék sajttal befedjük.

Előmelegített sütőben süssük 180 fokon nagyjából 40 percen keresztül. Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta, akár burgonyapüré vagy sült krumplit ajánlok.