Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkakrémes csirkegolyók rántva recept

Sonkakrémes csirkegolyók rántva
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg csirkemell filé (1 nagy pár mell)
    • 1 púpos kk só
    • 0,3 kk őrölt bors
    • Olaj bőven a sütéshez

    Töltelékhez:

    • 12 dkg trappista sajt
    • 6 dkg tálaló sonka
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dkg margarin
    • 1 nagy csipet só

    Panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+a töltelékből maradt fehérje)
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A töltelékhez a lereszelt sajtot elkeverjük a fokhagymaprésen áttört sonkával, a sóval, margarinnal és a tojás sárgájával. 12 diónyi golyót sodrunk.

    A ledarált csirkemellet sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és 12 darab, közel egyforma golyót formázunk.

    A tenyerünkben szétnyomkodunk egy húsgolyót, belerakunk egy sonkás sajtgolyót, majd körbevonjuk a darált hússal. A tenyerünk között formás golyót sodrunk.

    A megtöltött golyókat először lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

    Bő olajat forrósítunk egy mélyebb lábasban, amiben közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük a golyókat.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    A nagy kedvenc kijevi csirkegolyók mintájára készült ez a finomság, csak most egy kevés maradék sonka felhasználásával. Melegen a legfinomabb, amikor a sonkás sajt még folyik a belsejében. A gyerekek kívánságára sült krumpli lett a köret, de a habos krumplipüré is remekül illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá