Sonkakrémes csirkegolyók rántva

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 55 dkg csirkemell filé (1 nagy pár mell)
  • 1 púpos kk só
  • 0,3 kk őrölt bors
  • Olaj bőven a sütéshez

Töltelékhez:

  • 12 dkg trappista sajt
  • 6 dkg tálaló sonka
  • 1 nagyobb tojás sárgája
  • 2,5 dkg margarin
  • 1 nagy csipet só

Panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 nagy tojás (+a töltelékből maradt fehérje)
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

A töltelékhez a lereszelt sajtot elkeverjük a fokhagymaprésen áttört sonkával, a sóval, margarinnal és a tojás sárgájával. 12 diónyi golyót sodrunk.

A ledarált csirkemellet sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és 12 darab, közel egyforma golyót formázunk.

A tenyerünkben szétnyomkodunk egy húsgolyót, belerakunk egy sonkás sajtgolyót, majd körbevonjuk a darált hússal. A tenyerünk között formás golyót sodrunk.

A megtöltött golyókat először lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

Bő olajat forrósítunk egy mélyebb lábasban, amiben közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük a golyókat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

A nagy kedvenc kijevi csirkegolyók mintájára készült ez a finomság, csak most egy kevés maradék sonka felhasználásával. Melegen a legfinomabb, amikor a sonkás sajt még folyik a belsejében. A gyerekek kívánságára sült krumpli lett a köret, de a habos krumplipüré is remekül illik hozzá.