Saslik rántva recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 80 dkg csirkemell
- 3 fej vöröshagyma
A májhoz:
- 3 dl tej
- 2 kiskanál fokhagymakrém vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma
A csirkemellhez:
- 1 evőkanál füstös csirkefűszersó
- 2 evőkanál étolaj
A panírhoz:
- 15 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A tejben keverjük el a fokhagyát, tegyük bele a megtisztított csirkemájat, egy éjszakára vagy 2-4 órára rakjuk lefedve a hűtőbe.
A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd forgassuk bele a felkockázott húst és azt is tegyük lefedve hűtőbe.
A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.
A májat csepegtessük le a tejtől és töröljük szárazra, majd szurkáljuk meg egy villával.
A saslik pálcára húzzuk fel sorban a húst, hagymát, májat és addig ismételjük, amíg a nyárson végig érünk.
Ezután hagyományos módon panírozzuk a nyársakat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.
Bő forró olajban süssük a nyársakat készre 8-10 perc alatt.
Tipp:
A nyársakat a biztonság miatt érdemes sütés előtt vízben áztatni egy órára legalább, így kicsi az esélye, hogy sütés közben elégnek. A rétegek közé tehetünk gombát vagy szalonnát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









