Saslik rántva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 80 dkg csirkemell
- 3 fej vöröshagyma
A májhoz:
- 3 dl tej
- 2 kiskanál fokhagymakrém vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma
A csirkemellhez:
- 1 evőkanál füstös csirkefűszersó
- 2 evőkanál étolaj
A panírhoz:
- 15 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A tejben keverjük el a fokhagyát, tegyük bele a megtisztított csirkemájat, egy éjszakára vagy 2-4 órára rakjuk lefedve a hűtőbe.
A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd forgassuk bele a felkockázott húst és azt is tegyük lefedve hűtőbe.
A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.
A májat csepegtessük le a tejtől és töröljük szárazra, majd szurkáljuk meg egy villával.
A saslik pálcára húzzuk fel sorban a húst, hagymát, májat és addig ismételjük, amíg a nyárson végig érünk.
Ezután hagyományos módon panírozzuk a nyársakat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.
Bő forró olajban süssük a nyársakat készre 8-10 perc alatt.
Tipp:
A nyársakat a biztonság miatt érdemes sütés előtt vízben áztatni egy órára legalább, így kicsi az esélye, hogy sütés közben elégnek. A rétegek közé tehetünk gombát vagy szalonnát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »