Sárgarépakrémes csirkemell tésztával recept
Hozzávalók:
Répakrémhez:
- 50 dkg sárgarépa
- leveskocka
- 1dl tejszín
- 1db vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- fél ek vaj
- só
- bazsalikom
- oregánó
Továbbá:
- 50 dkg filézett csirkemell
- ízlés szerint só bors
- 25 dkg száraztészta
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük.
A csirkemelleket befűszerezzük, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépákat meghámozzuk és karikára vágjuk. A kockára vágott, megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a gerezd préselt fokhagymát, majd felöntjük kb fél liter vízzel és beletesszük a répákat, a lehámozott kockára vágott paradicsomot, illetve a leveskockát, és az ízlés szerinti bazsalikomot, oregánót.
Miután a répa puhára főtt, összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. A kész répaszószt ráöntjük a sült csirkemell szeletekre.
A kifőtt tésztával körítve tálajluk. Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Könnyen lehúzható a paradicsom bőre, ha először forró vízbe tesszük néhány percre, majd pedig hidegbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









