Sárgarépakrémes csirkemell tésztával recept

Hozzávalók:
Répakrémhez:
- 50 dkg sárgarépa
- leveskocka
- 1dl tejszín
- 1db vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- fél ek vaj
- só
- bazsalikom
- oregánó
Továbbá:
- 50 dkg filézett csirkemell
- ízlés szerint só bors
- 25 dkg száraztészta
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük.
A csirkemelleket befűszerezzük, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépákat meghámozzuk és karikára vágjuk. A kockára vágott, megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a gerezd préselt fokhagymát, majd felöntjük kb fél liter vízzel és beletesszük a répákat, a lehámozott kockára vágott paradicsomot, illetve a leveskockát, és az ízlés szerinti bazsalikomot, oregánót.
Miután a répa puhára főtt, összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. A kész répaszószt ráöntjük a sült csirkemell szeletekre.
A kifőtt tésztával körítve tálajluk. Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Könnyen lehúzható a paradicsom bőre, ha először forró vízbe tesszük néhány percre, majd pedig hidegbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »