Sárgarépakrémes csirkemell tésztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Répakrémhez:
- 50 dkg sárgarépa
- leveskocka
- 1dl tejszín
- 1db vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- fél ek vaj
- só
- bazsalikom
- oregánó
Továbbá:
- 50 dkg filézett csirkemell
- ízlés szerint só bors
- 25 dkg száraztészta
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük.
A csirkemelleket befűszerezzük, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépákat meghámozzuk és karikára vágjuk. A kockára vágott, megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a gerezd préselt fokhagymát, majd felöntjük kb fél liter vízzel és beletesszük a répákat, a lehámozott kockára vágott paradicsomot, illetve a leveskockát, és az ízlés szerinti bazsalikomot, oregánót.
Miután a répa puhára főtt, összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. A kész répaszószt ráöntjük a sült csirkemell szeletekre.
A kifőtt tésztával körítve tálajluk. Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Könnyen lehúzható a paradicsom bőre, ha először forró vízbe tesszük néhány percre, majd pedig hidegbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.