Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépakrémes csirkemell tésztával recept

Sárgarépakrémes csirkemell tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Répakrémhez:

    • 50 dkg sárgarépa
    • leveskocka
    • 1dl tejszín
    • 1db vöröshagyma
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1gerezd fokhagyma
    • 1 ek olaj
    • fél ek vaj
    • bazsalikom
    • oregánó

    Továbbá:

    • 50 dkg filézett csirkemell
    • ízlés szerint só bors
    • 25 dkg száraztészta

    Elkészítése:

    A tésztát megfőzzük.

    A csirkemelleket befűszerezzük, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.

    A sárgarépákat meghámozzuk és karikára vágjuk. A kockára vágott, megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a gerezd préselt fokhagymát, majd felöntjük kb fél liter vízzel és beletesszük a répákat, a lehámozott kockára vágott paradicsomot, illetve a leveskockát, és az ízlés szerinti bazsalikomot, oregánót.

    Miután a répa puhára főtt, összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. A kész répaszószt ráöntjük a sült csirkemell szeletekre.

    A kifőtt tésztával körítve tálajluk. Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Könnyen lehúzható a paradicsom bőre, ha először forró vízbe tesszük néhány percre, majd pedig hidegbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá