Hozzávalók:
Répakrémhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük.
A csirkemelleket befűszerezzük, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépákat meghámozzuk és karikára vágjuk. A kockára vágott, megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a gerezd préselt fokhagymát, majd felöntjük kb fél liter vízzel és beletesszük a répákat, a lehámozott kockára vágott paradicsomot, illetve a leveskockát, és az ízlés szerinti bazsalikomot, oregánót.
Miután a répa puhára főtt, összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. A kész répaszószt ráöntjük a sült csirkemell szeletekre.
A kifőtt tésztával körítve tálajluk. Jó étvágyat hozzá!
Könnyen lehúzható a paradicsom bőre, ha először forró vízbe tesszük néhány percre, majd pedig hidegbe.