Sárgarépakrémes csirkemell tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Répakrémhez:

  • 50 dkg sárgarépa
  • leveskocka
  • 1dl tejszín
  • 1db vöröshagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • fél ek vaj
  • bazsalikom
  • oregánó

Továbbá:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • ízlés szerint só bors
  • 25 dkg száraztészta

Elkészítése:

A tésztát megfőzzük.

A csirkemelleket befűszerezzük, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.

A sárgarépákat meghámozzuk és karikára vágjuk. A kockára vágott, megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a gerezd préselt fokhagymát, majd felöntjük kb fél liter vízzel és beletesszük a répákat, a lehámozott kockára vágott paradicsomot, illetve a leveskockát, és az ízlés szerinti bazsalikomot, oregánót.

Miután a répa puhára főtt, összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. A kész répaszószt ráöntjük a sült csirkemell szeletekre.

A kifőtt tésztával körítve tálajluk. Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Könnyen lehúzható a paradicsom bőre, ha először forró vízbe tesszük néhány percre, majd pedig hidegbe.