Sajttal és fűszeres vajjal töltött pulykamellrudak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg pulykamellfilé
- 3 csipet só
- 3 csipet bors
Töltelék:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg sajt
- 6-7 szál friss petrezselyemzöld
- csipet só
- csipet bors
Továbbá:
- 3 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek panírmorzsa
- bő olaj a sütéshez
Körethez:
- 5 nagyobb burgonya
- 1 tk só
- 1 ek tejföl
- 1 tk kacsazsír
- 6-7 ek tej
Elkészítése:
Elkészítjük a tölteléket. A puha vajhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot, csipet sóval illetve borssal ízesítjük és összekeverjük.
2 részre osztjuk és a felét folpackra téve feltekerjük, hengerelve megformáljuk, végeit szorosan betekerjük és mindkettőt betesszük a hűtőbe 20 percre dermedni.
Ezalatt a pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és a húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk. Aprítóban pépesítve nem csíkozzuk, hanem kockázzuk, a végeredmény szinte ugyanaz.
A kapott fűszeres húspépet kettéosztjuk. Folpackot készítünk elő és a hús felét a tenyerünkön 1 cm vastagra kissé kilapítva rátesszük, elegyengetjük és ráhelyezzük a közepére a kicsomagolt sajtos-fűszeres vajashengert. A folpack segítségével kétoldalt összetekerjük, becsomagoljuk, a tenyerünkkel kicsit meghengereljük, a végeit szorosra tekerjük és 1 órára betesszük a fagyasztóba. Erre azért van szükség, mert kívül szilárdra dermed és könnyebb a panírozás.
Amíg dermed a hús, elkészítjük a köretet. A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és a hozzávalókkal habosra turmixoljuk.
A töltötthúshoz dupla panírt alkalmazunk: Liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa.
A pulykarudakat bő olajban takaréklángon, gyakran forgatva 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük, végül konyhai papírtörlőre téve 1 percet pihentetjük és frissen/forrón tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »