Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal és fűszeres vajjal töltött pulykamellrudak recept

Sajttal és fűszeres vajjal töltött pulykamellrudak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg pulykamellfilé
    • 3 csipet só
    • 3 csipet bors

    Töltelék:

    • 5 dkg vaj
    • 8 dkg sajt
    • 6-7 szál friss petrezselyemzöld
    • csipet só
    • csipet bors

    Továbbá:

    • 3 ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 ek panírmorzsa
    • bő olaj a sütéshez

    Körethez:

    • 5 nagyobb burgonya
    • 1 tk só
    • 1 ek tejföl
    • 1 tk kacsazsír
    • 6-7 ek tej

    Elkészítése:

    Elkészítjük a tölteléket. A puha vajhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot, csipet sóval illetve borssal ízesítjük és összekeverjük.

    2 részre osztjuk és a felét folpackra téve feltekerjük, hengerelve megformáljuk, végeit szorosan betekerjük és mindkettőt betesszük a hűtőbe 20 percre dermedni.

    Ezalatt a pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és a húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk. Aprítóban pépesítve nem csíkozzuk, hanem kockázzuk, a végeredmény szinte ugyanaz.

    A kapott fűszeres húspépet kettéosztjuk. Folpackot készítünk elő és a hús felét a tenyerünkön 1 cm vastagra kissé kilapítva rátesszük, elegyengetjük és ráhelyezzük a közepére a kicsomagolt sajtos-fűszeres vajashengert. A folpack segítségével kétoldalt összetekerjük, becsomagoljuk, a tenyerünkkel kicsit meghengereljük, a végeit szorosra tekerjük és 1 órára betesszük a fagyasztóba. Erre azért van szükség, mert kívül szilárdra dermed és könnyebb a panírozás.

    Amíg dermed a hús, elkészítjük a köretet. A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és a hozzávalókkal habosra turmixoljuk.

    A töltötthúshoz dupla panírt alkalmazunk: Liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa.

    A pulykarudakat bő olajban takaréklángon, gyakran forgatva 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük, végül konyhai papírtörlőre téve 1 percet pihentetjük és frissen/forrón tálaljuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá