Hozzávalók:
Töltelék:
Továbbá:
Körethez:
Elkészítése:
Elkészítjük a tölteléket. A puha vajhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot, csipet sóval illetve borssal ízesítjük és összekeverjük.
2 részre osztjuk és a felét folpackra téve feltekerjük, hengerelve megformáljuk, végeit szorosan betekerjük és mindkettőt betesszük a hűtőbe 20 percre dermedni.
Ezalatt a pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és a húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk. Aprítóban pépesítve nem csíkozzuk, hanem kockázzuk, a végeredmény szinte ugyanaz.
A kapott fűszeres húspépet kettéosztjuk. Folpackot készítünk elő és a hús felét a tenyerünkön 1 cm vastagra kissé kilapítva rátesszük, elegyengetjük és ráhelyezzük a közepére a kicsomagolt sajtos-fűszeres vajashengert. A folpack segítségével kétoldalt összetekerjük, becsomagoljuk, a tenyerünkkel kicsit meghengereljük, a végeit szorosra tekerjük és 1 órára betesszük a fagyasztóba. Erre azért van szükség, mert kívül szilárdra dermed és könnyebb a panírozás.
Amíg dermed a hús, elkészítjük a köretet. A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és a hozzávalókkal habosra turmixoljuk.
A töltötthúshoz dupla panírt alkalmazunk: Liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa.
A pulykarudakat bő olajban takaréklángon, gyakran forgatva 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük, végül konyhai papírtörlőre téve 1 percet pihentetjük és frissen/forrón tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!