Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, tejszínhabos csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • kicsontozott, bőrmentes csirkedarabok /készíthető pulykamellből, vagy csirkemellből is/
    • 1/2 kg reszelt sajt
    • szerecsendió vagy bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • 2 dl 33 %-os tejszín
    • 12,5 dkg vaj
    • kb 20 karika sonkás felvágott /lehet gépsonka, csibe- vagy pulykasonka, pizzaszelet/

    Elkészítése:
    A vajjal kikenjük a tepsit vagy jénai tálat. Belereszeljük a sajt felét. Rárakjuk a lisztbe, tojásba forgatott húst. Reszelünk rá szerecsendiót vagy megszórjuk törött borssal, ízlés szerint. Sót nem teszünk rá, mert elég, ami a sajtban van. Az egészet befedjük a szalámival. Ráreszeljük a sajt másik felét. A felvert tejszínhabot a teteréje símítjuk, alufóliával befedve sütjük, kb 35-40 percig, 200 fokon, villanysütőben. A végén levesszük az alufóliát, szép aranybarnára sütjük. Köretnek leginkább rizst vagy házi tahonyát adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá