Sajtos, tejszínhabos csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • kicsontozott, bőrmentes csirkedarabok /készíthető pulykamellből, vagy csirkemellből is/
  • 1/2 kg reszelt sajt
  • szerecsendió vagy bors
  • 1 tojás
  • liszt
  • 2 dl 33 %-os tejszín
  • 12,5 dkg vaj
  • kb 20 karika sonkás felvágott /lehet gépsonka, csibe- vagy pulykasonka, pizzaszelet/

Elkészítése:
A vajjal kikenjük a tepsit vagy jénai tálat. Belereszeljük a sajt felét. Rárakjuk a lisztbe, tojásba forgatott húst. Reszelünk rá szerecsendiót vagy megszórjuk törött borssal, ízlés szerint. Sót nem teszünk rá, mert elég, ami a sajtban van. Az egészet befedjük a szalámival. Ráreszeljük a sajt másik felét. A felvert tejszínhabot a teteréje símítjuk, alufóliával befedve sütjük, kb 35-40 percig, 200 fokon, villanysütőben. A végén levesszük az alufóliát, szép aranybarnára sütjük. Köretnek leginkább rizst vagy házi tahonyát adunk hozzá.