Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás réteges pulyka recept

Sajtos-sonkás réteges pulyka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg pulykamell filé
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 20 dkg trappista sajt
    • 10 dkg sonka vékonyra szeletelve
    • 5 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna) és egy kisebb (22*22 cm) méretű jénai (vagy tepsi) alját kibéleljük vele. Nem baj, ha nem fedi be teljesen.

    Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk kevéske borsot.

    A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

    A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.).

    A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.

    Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk.

    Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.

    Tipp:

    Nagyon kiadós és ízletes étel. A füstölt szalonna egy különleges ízvilágot kölcsönöz a pulykának.
    Ha kicsi hűl, gyönyörűen szeletelhető. Krumplipüré illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá