Sajtos sonkás csirkemell bacon koszorúban recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell
- 1 dl tej
- kevés fokhagymapor
- 40 dkg bacon szalonna
- 30 dkg szeletelt sonka
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg reszelt sajt
- kevés liszt
Elkészítése:
A csirkemellet kiklopfoljuk. A tejbe ételízesítőt és kevés fokhagymaport keverünk, majd ebben áztatjuk 1 órát a húst.
Torta alakú sütőformát kibélelünk szalonnával úgy, hogy kilógjon a szélére, mert ezzel fogjuk az egészet betakarni.
A csirkemell szeleteket lisztbe kevert tojásba forgatjuk, majd sajtba, és körberakjuk vele a baconnel kibélelt sütőt.
Betakarjuk sonka szeletekkel. Ezt folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak, majd betakarjuk a szalonnával és 200 fokos sütőben alufóliával letakarva sütjük kb. másfél órát.
Aztán kivesszük, kiborítjuk egy tepsire és még visszatesszük a sütőbe, hogy kicsit piruljon a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »