Sajtos sonkás csirkemell bacon koszorúban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemell
  • 1 dl tej
  • kevés fokhagymapor
  • 40 dkg bacon szalonna
  • 30 dkg szeletelt sonka
  • 4-5 tojás
  • 40 dkg reszelt sajt
  • kevés liszt

Elkészítése:

A csirkemellet kiklopfoljuk. A tejbe ételízesítőt és kevés fokhagymaport keverünk, majd ebben áztatjuk 1 órát a húst.

Torta alakú sütőformát kibélelünk szalonnával úgy, hogy kilógjon a szélére, mert ezzel fogjuk az egészet betakarni.

A csirkemell szeleteket lisztbe kevert tojásba forgatjuk, majd sajtba, és körberakjuk vele a baconnel kibélelt sütőt.

Betakarjuk sonka szeletekkel. Ezt folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak, majd betakarjuk a szalonnával és 200 fokos sütőben alufóliával letakarva sütjük kb. másfél órát.

Aztán kivesszük, kiborítjuk egy tepsire és még visszatesszük a sütőbe, hogy kicsit piruljon a teteje.