Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-őszibarackos rántott csirkemell fehér boros barackos mártással, mazsolás rizzsel recept

Sajtos-őszibarackos rántott csirkemell fehér boros barackos mártással, mazsolás rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább, Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkemellfilé
    • szárnyas fűszerkeverék
    • 4 szelet ementáli sajt
    • 4 felezett barack őszibarackbefőttből

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • szezámmag

    Sütéshez:

    • 7 dl étolaj

    Mártáshoz:

    • a megmaradt őszibarackbefőtt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 dl fehér bor
    • befőttlé

    Körethez:

    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre víz
    • só ízlés szerint
    • 5 dkg mazsola

    Elkészítése:

    A csirkemellet kettévágjuk, de ne vágjuk teljesen át.

    Kissé megveregetjük, a fűszerkeverékkel mindkét felét megszórjuk. Az egyik oldalára vékony szeletekre vágott barackot teszünk, majd ráhelyezzük a két szelet sajtot. A hús másik felét ráhajtjuk.

    Lisztbe, majd felvert tojásba, ezután pedig szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk. Lassú tűznél, bő forró étolajban kisütjük.

    Mártás készítés:

    A cukrot egy edényben karamellizáljuk meg. Öntsük rá a fehér bort, majd hozzákeverjük a kockákra vágott barackokat és öntsük fel a megmaradt őszibaracklével.

    Lassan forrni hagyjuk, hogy párologjon el a folyadék és kissé besűrűsödjön.

    Rizs készítés:

    Egy evőkanál olívaolajon a rizst megpirítjuk. Vízzel leöntjük, a mazsolát beleszórjuk és lefedjük.

    220 fokra felfűtött, lekapcsolt sütőbe tesszük. A sütőben a rizsszemek szépen megduzzadnak.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá