Sajtos-őszibarackos rántott csirkemell fehér boros barackos mártással, mazsolás rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább, Megfizethető
Sajtos-őszibarackos rántott csirkemell fehér boros barackos mártással, mazsolás rizzsel

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 4 felezett barack őszibarackbefőttből

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag

Sütéshez:

  • 7 dl étolaj

Mártáshoz:

  • a megmaradt őszibarackbefőtt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dl fehér bor
  • befőttlé

Körethez:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • só ízlés szerint
  • 5 dkg mazsola

Elkészítése:

A csirkemellet kettévágjuk, de ne vágjuk teljesen át.

Kissé megveregetjük, a fűszerkeverékkel mindkét felét megszórjuk. Az egyik oldalára vékony szeletekre vágott barackot teszünk, majd ráhelyezzük a két szelet sajtot. A hús másik felét ráhajtjuk.

Lisztbe, majd felvert tojásba, ezután pedig szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk. Lassú tűznél, bő forró étolajban kisütjük.

Mártás készítés:

A cukrot egy edényben karamellizáljuk meg. Öntsük rá a fehér bort, majd hozzákeverjük a kockákra vágott barackokat és öntsük fel a megmaradt őszibaracklével.

Lassan forrni hagyjuk, hogy párologjon el a folyadék és kissé besűrűsödjön.

Rizs készítés:

Egy evőkanál olívaolajon a rizst megpirítjuk. Vízzel leöntjük, a mazsolát beleszórjuk és lefedjük.

220 fokra felfűtött, lekapcsolt sütőbe tesszük. A sütőben a rizsszemek szépen megduzzadnak.

Jó étvágyat kívánok hozzá!