Hozzávalók:
Panírozáshoz:
Sütéshez:
Mártáshoz:
Körethez:
Elkészítése:
A csirkemellet kettévágjuk, de ne vágjuk teljesen át.
Kissé megveregetjük, a fűszerkeverékkel mindkét felét megszórjuk. Az egyik oldalára vékony szeletekre vágott barackot teszünk, majd ráhelyezzük a két szelet sajtot. A hús másik felét ráhajtjuk.
Lisztbe, majd felvert tojásba, ezután pedig szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk. Lassú tűznél, bő forró étolajban kisütjük.
A cukrot egy edényben karamellizáljuk meg. Öntsük rá a fehér bort, majd hozzákeverjük a kockákra vágott barackokat és öntsük fel a megmaradt őszibaracklével.
Lassan forrni hagyjuk, hogy párologjon el a folyadék és kissé besűrűsödjön.
Egy evőkanál olívaolajon a rizst megpirítjuk. Vízzel leöntjük, a mazsolát beleszórjuk és lefedjük.
220 fokra felfűtött, lekapcsolt sütőbe tesszük. A sütőben a rizsszemek szépen megduzzadnak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!