Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-karfiolos brokkolis rakottas recept

Sajtos-karfiolos brokkolis rakottas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60-60 dkg brokkoli és karfiol (rózsáira szedve)
    • 30 dkg natúr tejszínes tömlős sajt
    • 375 g tejföl
    • 1 mk őrölt fekete bors
    • 1 kk bazsalikom
    • 1 kk kakukkfű
    • csipet oregánó
    • 1 gerezd fokhagyma

    A pörkölthöz:

    • 30 dkg darált pulyka felsőcomb
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • őrölt bors
    • 1 mk házi paprikakrém

    A tetejére:

    • 10 dkg reszelt füstölt sajt

    A tál kenéséhez:

    • 2 tk margarin
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A karfiol és a brokkoli rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük.

    A pörköltet elkészítjük. Az olajon az apróbbra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rádobjuk a darált húst és a többi hozzávalót és készre sütjük. Botmixerrel pürésítjük.

    A tejszínes sajtot a tejföllel simára keverjük, a zöld fűszereket és a zúzott fokhagymát belekeverjük.

    Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk.

    A fele zöldségeket (brokkolit, karfiolt) a tepsi aljára tesszük, majd a pörkölthús, meglocsoljuk a tejszínes-tejfölös öntettel, a maradék zöldségek következnek és végül az öntet maradékát. Reszelt sajttal meghintjük.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá