Sajtos-karfiolos brokkolis rakottas recept
Hozzávalók:
- 60-60 dkg brokkoli és karfiol (rózsáira szedve)
- 30 dkg natúr tejszínes tömlős sajt
- 375 g tejföl
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk kakukkfű
- csipet oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
A pörkölthöz:
- 30 dkg darált pulyka felsőcomb
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- őrölt bors
- 1 mk házi paprikakrém
A tetejére:
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
A tál kenéséhez:
- 2 tk margarin
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karfiol és a brokkoli rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük.
A pörköltet elkészítjük. Az olajon az apróbbra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rádobjuk a darált húst és a többi hozzávalót és készre sütjük. Botmixerrel pürésítjük.
A tejszínes sajtot a tejföllel simára keverjük, a zöld fűszereket és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk.
A fele zöldségeket (brokkolit, karfiolt) a tepsi aljára tesszük, majd a pörkölthús, meglocsoljuk a tejszínes-tejfölös öntettel, a maradék zöldségek következnek és végül az öntet maradékát. Reszelt sajttal meghintjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.