Hozzávalók:
A pörkölthöz:
A tetejére:
A tál kenéséhez:
Elkészítése:
A karfiol és a brokkoli rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük.
A pörköltet elkészítjük. Az olajon az apróbbra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rádobjuk a darált húst és a többi hozzávalót és készre sütjük. Botmixerrel pürésítjük.
A tejszínes sajtot a tejföllel simára keverjük, a zöld fűszereket és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk.
A fele zöldségeket (brokkolit, karfiolt) a tepsi aljára tesszük, majd a pörkölthús, meglocsoljuk a tejszínes-tejfölös öntettel, a maradék zöldségek következnek és végül az öntet maradékát. Reszelt sajttal meghintjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.