Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csirkemell szezámmagos rizsgolyóval recept

Sajtos csirkemell szezámmagos rizsgolyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • liszt
    • tojás
    • reszelt sajt

    Körethez:

    • kb. 10-12 dkg rizs (ízlés szerint barna, vagy fehér)
    • sárgarépa
    • zöldborsó
    • gomba
    • karfiol
    • kaliforniai paprika
    • petrezselyemzöld
    • bors
    • víz
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk. Megforgatjuk lisztben, a tojásban, majd a reszelt sajtba. A szeleteket jénai tálba rétegezzük. A tetejét még jól megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben lefedve aranybarnára sütjük (kb. egy óra).

    A rizsből és a zöldségekből rizibizit készítünk.
    Ehhez kevés olajon az apróra vágott zöldségeket megpároljuk (10-15 perc). Rászórjuk a rizst, kicsit pirítjuk, majd a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű forró(!) vízzel felöntjük, fűszerezzük, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Addig, amíg a víz épp el nem fő alóla.

    Hagyjuk picit hűlni, majd vizes kézzel golyókat formálunk. A rizsgolyókat megforgatjuk lisztben, a tojásban és szezámmaggal kevert morzsában.

    Bő olajban süssük ki, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

    Tipp:

    A zöldség mennyisége és fajtája ízlés szerint variálható. Én zöldségesen szeretem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá