Sajtos csirkemell szezámmagos rizsgolyóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos csirkemell szezámmagos rizsgolyóval

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • liszt
  • tojás
  • reszelt sajt

Körethez:

  • kb. 10-12 dkg rizs (ízlés szerint barna, vagy fehér)
  • sárgarépa
  • zöldborsó
  • gomba
  • karfiol
  • kaliforniai paprika
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • víz
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk. Megforgatjuk lisztben, a tojásban, majd a reszelt sajtba. A szeleteket jénai tálba rétegezzük. A tetejét még jól megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben lefedve aranybarnára sütjük (kb. egy óra).

A rizsből és a zöldségekből rizibizit készítünk.
Ehhez kevés olajon az apróra vágott zöldségeket megpároljuk (10-15 perc). Rászórjuk a rizst, kicsit pirítjuk, majd a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű forró(!) vízzel felöntjük, fűszerezzük, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Addig, amíg a víz épp el nem fő alóla.

Hagyjuk picit hűlni, majd vizes kézzel golyókat formálunk. A rizsgolyókat megforgatjuk lisztben, a tojásban és szezámmaggal kevert morzsában.

Bő olajban süssük ki, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Tipp:

A zöldség mennyisége és fajtája ízlés szerint variálható. Én zöldségesen szeretem.