Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csirkemell kapros zöldbabpürével recept

Sajtos csirkemell kapros zöldbabpürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sajtos csirkemellhez:

    • 2 csirkemell filé
    • 10 dk reszelt sajt
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 2 csipet szerecsendió
    • 1kk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 3 ek étolaj

    Kapros zöldbabpüréhez:

    • 50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
    • 1 csokor kapor
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg vaj
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal, helyezzük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellet, és csorgassuk rá a maradék olajat (én úgy spicceltem meg az olajjal, hogy mindenhol érje). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a húst kb 20 percig, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és addig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a húsra.

    A zöldbabnak vágjuk le a két végét, húzzuk le a szálkás részt, majd daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd vágjuk fel apróra.

    Ezután tegyük egy edénybe a feldarabolt zöldbabot, a vöröshagymát és az apróra vágott kaprot, öntsük fel enyhén sós vízzel, majd főzzük puhára.

    Amikor a zöldbab már puhára főt, öntsük az egészet egy szűrőbe, majd alaposan csepegtessük le.

    Ezután botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, sózzuk, borsozzuk és keverjük simára. Tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Tálalás előtt a csirkemellet ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, kanalazzuk mellé a kapros zöldbabpürét, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá