Sajtos csirkemell kapros zöldbabpürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Sajtos csirkemellhez:

  • 2 csirkemell filé
  • 10 dk reszelt sajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 2 csipet szerecsendió
  • 1kk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 3 ek étolaj

Kapros zöldbabpüréhez:

  • 50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)

Elkészítése:

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal, helyezzük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellet, és csorgassuk rá a maradék olajat (én úgy spicceltem meg az olajjal, hogy mindenhol érje). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a húst kb 20 percig, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és addig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a húsra.

A zöldbabnak vágjuk le a két végét, húzzuk le a szálkás részt, majd daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd vágjuk fel apróra.

Ezután tegyük egy edénybe a feldarabolt zöldbabot, a vöröshagymát és az apróra vágott kaprot, öntsük fel enyhén sós vízzel, majd főzzük puhára.

Amikor a zöldbab már puhára főt, öntsük az egészet egy szűrőbe, majd alaposan csepegtessük le.

Ezután botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, sózzuk, borsozzuk és keverjük simára. Tálalásig tartsuk melegen.

Tipp:

Tálalás előtt a csirkemellet ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, kanalazzuk mellé a kapros zöldbabpürét, majd úgy kínáljuk.