Hozzávalók:
Sajtos csirkemellhez:
Kapros zöldbabpüréhez:
Elkészítése:
A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal, helyezzük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellet, és csorgassuk rá a maradék olajat (én úgy spicceltem meg az olajjal, hogy mindenhol érje). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a húst kb 20 percig, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és addig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a húsra.
A zöldbabnak vágjuk le a két végét, húzzuk le a szálkás részt, majd daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd vágjuk fel apróra.
Ezután tegyük egy edénybe a feldarabolt zöldbabot, a vöröshagymát és az apróra vágott kaprot, öntsük fel enyhén sós vízzel, majd főzzük puhára.
Amikor a zöldbab már puhára főt, öntsük az egészet egy szűrőbe, majd alaposan csepegtessük le.
Ezután botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, sózzuk, borsozzuk és keverjük simára. Tálalásig tartsuk melegen.
Tálalás előtt a csirkemellet ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, kanalazzuk mellé a kapros zöldbabpürét, majd úgy kínáljuk.