Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sáfrányos rizseshús recept

Sáfrányos rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tasak jázmin rizs (125 g)
  • 1 sárgarépa
  • néhány karika sárga és piros színű paprikaa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 nagy csiperkegomba
  • 1 csirkemellfilé (20 dkg)
  • evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 csipetnyi sáfrány
  • só, bors

Elkészítése:

A rizst egy fazékban előfőzzük.

Felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát karikára vágjuk, a csiperke gombát apró darabokra, felvágjuk a hagymát és a paprikát.

Egy lábasban az olajon a hagymát, paprikát, sárgarépát elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, együtt fonnyasztjuk, végül rátesszük a húsdarabokat és fehéredésig sütjük.

Meghintjük petrezselyemzölddel, őrölt borssal, sáfránnyal és 1,5 dl vízzel felengedjük. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk, majd jól összekeverjük a megfőzött rizzsel 1-2 percig együtt pároljuk, majd befedjük. Néhány perc múlva tálalható.

Jó étvágyat!

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá