Rozmaringos kacsacomb recept

Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- só, bors
- szárított rozmaring
- fokhagyma vagy fokhagymapor
Elkészítése:
A kacsacombokat bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és szárított rozmaringgal beszórjuk, majd kevés zsírral kikent tepsibe rakjuk bőrével lefelé.
190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 1 órát sütjük.
Ezután a combokat megfordítjuk, visszatesszük rá a fóliát és még 45 percig sütjük. Háromnegyed óra múlva a fóliát eltávolítjuk és kb 30 percen keresztül, a pecsenyelével időnként meglocsolva készre sütjük.
Párolt zöldséggel és gyömbéres-citromos salátával kínáltam.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A sütési hőfok és időtartam nem szentírás! Átlagosan kettő, kettő és fél óra alatt készül el a sült kacsacomb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »