Rozmaringos kacsacomb recept
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- só, bors
- szárított rozmaring
- fokhagyma vagy fokhagymapor
Elkészítése:
A kacsacombokat bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és szárított rozmaringgal beszórjuk, majd kevés zsírral kikent tepsibe rakjuk bőrével lefelé.
190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 1 órát sütjük.
Ezután a combokat megfordítjuk, visszatesszük rá a fóliát és még 45 percig sütjük. Háromnegyed óra múlva a fóliát eltávolítjuk és kb 30 percen keresztül, a pecsenyelével időnként meglocsolva készre sütjük.
Párolt zöldséggel és gyömbéres-citromos salátával kínáltam.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A sütési hőfok és időtartam nem szentírás! Átlagosan kettő, kettő és fél óra alatt készül el a sült kacsacomb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









