Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos kacsa, pikáns zöldségekkel recept

Rozmaringos kacsa, pikáns zöldségekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db kacsacomb
    • frissen őrölt bors
    • 1-2 ág rozmaring
    • 1 dl szójaszósz

    A zöldségkörethez:

    • 1 nagyobb szál póréhagyma
    • 2 szál nagyobb méretű sárgarépa
    • egy zsenge cukkini
    • 1 db kaliforniai paprika
    • 1 ek méz
    • 3 ek olivaolaj
    • 1 lime citrom héja, és fél citrom leve
    • só, bors

    Elkészítése:

    A kacsacombokat megmossuk és tisztítjuk, majd szójaszószban pácoljuk egy éjszakán át.

    Ezután a tepsibe helyezzük, borsozzuk, tengeri sóval finoman megszórjuk és a rozmaringot felaprítva beledörzsöljük a bőrébe. Alá öntjük a páclevet és fóliával letakarva előmelegített sütőben 160 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.Egyszer fordítsuk át félidőben a combokat.

    Ha megpuhultak, levesszük a fóliát róla és még 200 fokon pirítsuk ropogósra.Takarjuk le és hagyjuk meleg helyen.

    Amíg a kacsa sül, addig a zöldségeket julienne-re vágjuk és az olajon üvegesre, de ne túl puhára pároljuk, ne keverjük, hanem rázogassuk és forgassuk meg óvatosan.

    Közben sózzuk és borsozzuk, majd a mézet, és citromlevet keverünk hozzá. Zöld citrom héjával ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá