Rozmaringos kacsa, pikáns zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- só
- frissen őrölt bors
- 1-2 ág rozmaring
- 1 dl szójaszósz
A zöldségkörethez:
- 1 nagyobb szál póréhagyma
- 2 szál nagyobb méretű sárgarépa
- egy zsenge cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 ek méz
- 3 ek olivaolaj
- 1 lime citrom héja, és fél citrom leve
- só, bors
Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk és tisztítjuk, majd szójaszószban pácoljuk egy éjszakán át.
Ezután a tepsibe helyezzük, borsozzuk, tengeri sóval finoman megszórjuk és a rozmaringot felaprítva beledörzsöljük a bőrébe. Alá öntjük a páclevet és fóliával letakarva előmelegített sütőben 160 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.Egyszer fordítsuk át félidőben a combokat.
Ha megpuhultak, levesszük a fóliát róla és még 200 fokon pirítsuk ropogósra.Takarjuk le és hagyjuk meleg helyen.
Amíg a kacsa sül, addig a zöldségeket julienne-re vágjuk és az olajon üvegesre, de ne túl puhára pároljuk, ne keverjük, hanem rázogassuk és forgassuk meg óvatosan.
Közben sózzuk és borsozzuk, majd a mézet, és citromlevet keverünk hozzá. Zöld citrom héjával ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.