Rozmaringos kacsa, pikáns zöldségekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozmaringos kacsa, pikáns zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 ág rozmaring
  • 1 dl szójaszósz

A zöldségkörethez:

  • 1 nagyobb szál póréhagyma
  • 2 szál nagyobb méretű sárgarépa
  • egy zsenge cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 ek méz
  • 3 ek olivaolaj
  • 1 lime citrom héja, és fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítése:

A kacsacombokat megmossuk és tisztítjuk, majd szójaszószban pácoljuk egy éjszakán át.

Ezután a tepsibe helyezzük, borsozzuk, tengeri sóval finoman megszórjuk és a rozmaringot felaprítva beledörzsöljük a bőrébe. Alá öntjük a páclevet és fóliával letakarva előmelegített sütőben 160 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.Egyszer fordítsuk át félidőben a combokat.

Ha megpuhultak, levesszük a fóliát róla és még 200 fokon pirítsuk ropogósra.Takarjuk le és hagyjuk meleg helyen.

Amíg a kacsa sül, addig a zöldségeket julienne-re vágjuk és az olajon üvegesre, de ne túl puhára pároljuk, ne keverjük, hanem rázogassuk és forgassuk meg óvatosan.

Közben sózzuk és borsozzuk, majd a mézet, és citromlevet keverünk hozzá. Zöld citrom héjával ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.