Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rosé Kacsamell boros szilvamártással, hamis kelkáposztás quiche-el recept

Rosé Kacsamell boros szilvamártással, hamis kelkáposztás quiche-el
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 bőrös kacsamell

    Mártás:

    • 10 dkg aszalt szilva
    • 4-5 evőkanál házi szilvalekvár
    • 2 dl vörösbor
    • 1 csipet fahéj
    • só, bors ízlés szerint

    Hamis quiche:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 2 dl tejszín
    • 15 dkg krémtúró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és két  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél fej kelkáposzta
    • 5 dkg parmezán
    • 5 dkg gouda
    • 1 csipet szerecsendió
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Először vizet forralok, és a leveleikre szedett kelkáposztát blansírozom. Egy tálban összekeverem a krémtúrót a tejszínnel, a tojásokkal és a sajtokkal. a kel leveleket egymásra rakom felcsavarom és felvágom apróra, majd belekeverem a túrós, tejszínes masszába. Kis kosár formákat kivajazok és lisztezek, majd a leveles tésztát méretre vágom és belenyomkodom a formában.

    Megszurkálom a tésztát majd belekanalazom a keles masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.

    A bort felforralom, beledobálom az aszalt szilvákat és a harmadára redukálom. Ezután belerakom a szilvalekvárt fűszerezem és összefőzöm

    A kacsát szárazra törlöm, és a bőrét sűrűn beirdalom. Egy serpenyőt szárazon felhevítek majd bőrrel lefelé belerakom a kacsát és kicsit lenyomom de nem forgatom, emelgetem!. Mikor kisült a zsír nagy része és ropogós a bőr 1-3 perc közben mérsékelem a tüzet.

    Leöntöm a zsírt a kacsamell minden oldalára kis kérget sütök majd bőrrel felfelé sütöm még 4-6 percig. Kiveszem a kacsát deszkára és 4-5 percig pihentetem hogy a levek a húsban maradjanak.

    Tipp:

    A kacsa sütési ideje erősen méretfüggő. Tehát minél nagyobb annál több idő kell neki a sütéshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá