Rosé Kacsamell boros szilvamártással, hamis kelkáposztás quiche-el

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 bőrös kacsamell

Mártás:

  • 10 dkg aszalt szilva
  • 4-5 evőkanál házi szilvalekvár
  • 2 dl vörösbor
  • 1 csipet fahéj
  • só, bors ízlés szerint

Hamis quiche:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg krémtúró
  • 1 tojás és két tojássárgája
  • fél fej kelkáposzta
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg gouda
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

Először vizet forralok, és a leveleikre szedett kelkáposztát blansírozom. Egy tálban összekeverem a krémtúrót a tejszínnel, a tojásokkal és a sajtokkal. a kel leveleket egymásra rakom felcsavarom és felvágom apróra, majd belekeverem a túrós, tejszínes masszába. Kis kosár formákat kivajazok és lisztezek, majd a leveles tésztát méretre vágom és belenyomkodom a formában.

Megszurkálom a tésztát majd belekanalazom a keles masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.

A bort felforralom, beledobálom az aszalt szilvákat és a harmadára redukálom. Ezután belerakom a szilvalekvárt fűszerezem és összefőzöm

A kacsát szárazra törlöm, és a bőrét sűrűn beirdalom. Egy serpenyőt szárazon felhevítek majd bőrrel lefelé belerakom a kacsát és kicsit lenyomom de nem forgatom, emelgetem!. Mikor kisült a zsír nagy része és ropogós a bőr 1-3 perc közben mérsékelem a tüzet.

Leöntöm a zsírt a kacsamell minden oldalára kis kérget sütök majd bőrrel felfelé sütöm még 4-6 percig. Kiveszem a kacsát deszkára és 4-5 percig pihentetem hogy a levek a húsban maradjanak.

Tipp:

A kacsa sütési ideje erősen méretfüggő. Tehát minél nagyobb annál több idő kell neki a sütéshez.