Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogósra sült csirke recept

Ropogósra sült csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirke (kb 1,30 kg)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1/2 citrom
    • 5 dkg vaj
    • őrölt fehér bors
    • 1 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A csirkét megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük és végül papírtörlővel szárazra töröljük a bőrét.

    A belsejét sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
    Ezután a két lábát összekötjük, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni a tepsiben.

    A puha vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után). Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenjük a csirke bőrét.

    Egy tepsi alját kibéleljük alufóliával, majd egy rácsot teszünk rá. A rácsra rátesszük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort és beleszeljük a fokhagymát. Ezután alufóliával lefedjük a tepsit és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon puhára pároljuk (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve).

    Végül levesszük az alufóliát, majd visszahelyezzük a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütjük (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre).

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá rizst, krumplipürét vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá