Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük és végül papírtörlővel szárazra töröljük a bőrét.
A belsejét sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
Ezután a két lábát összekötjük, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni a tepsiben.
A puha vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után). Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenjük a csirke bőrét.
Egy tepsi alját kibéleljük alufóliával, majd egy rácsot teszünk rá. A rácsra rátesszük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort és beleszeljük a fokhagymát. Ezután alufóliával lefedjük a tepsit és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon puhára pároljuk (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve).
Végül levesszük az alufóliát, majd visszahelyezzük a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütjük (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre).
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá rizst, krumplipürét vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.