Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós kacsacomb bébispenótos-szalonnás krumplival recept

Ropogós kacsacomb bébispenótos-szalonnás krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 db kacsacomb
    • 1 kg apró szemű burgonya
    • fél kg apró sonkahagyma vagy gyöngyhagyma
    • 15 dkg kockázott húsos szalonna
    • 20 dkg bébi spenót
    • kevés olíva olaj

    Elkészítése:

    A húsokat, melyeket előző éjszaka már besóztunk, megmossuk és megszárítjuk. Kevés olíva olajat felhevítünk egy nagyon serpenyőben. A combokat bőrös részükkel lefelé 15 percen keresztül sütjük. Ezután leöntjük róla a zsírt (ne öntsük ki még szükség lesz rá) és a húsok másik oldalát is 15 percig sütjük. Tegyük át egy tepsibe a húsokat majd előmelegített sütőben még 50 percig süssük lefedve. Közben sós vízben főzzük meg a megtisztított burgonyát, ha elkészül szűrjük le és tegyük félre hogy kihűljön. A serpenyőbe tegyünk a leöntött kacsazsírból 2 evőkanállal. Ebbe pároljuk meg a megtisztított egész hagymákat.

    Ha a hagyma elkészül merjük ki és ugyanebbe a serpenyőbe kezdjük el pirítani az apróra vágott húsos szalonnát, burgonyát majd öntsük vissza a hagymát. Nagyjából 10 perc elegendő hozzá. A végén adjuk hozzá a bébi spenótot is. A spenótnak csak 4-5 perc kell míg megfonnyad, és a köretünk már el is készült.

    A húsokat egy tálra halmoztam mellé került a köret is, így a család kedvére csemegézhetett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá