Ropogós kacsacomb bébispenótos-szalonnás krumplival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ropogós kacsacomb bébispenótos-szalonnás krumplival

Hozzávalók:

  • 6 db kacsacomb
  • 1 kg apró szemű burgonya
  • fél kg apró sonkahagyma vagy gyöngyhagyma
  • 15 dkg kockázott húsos szalonna
  • 20 dkg bébi spenót
  • kevés olíva olaj

Elkészítése:

A húsokat, melyeket előző éjszaka már besóztunk, megmossuk és megszárítjuk. Kevés olíva olajat felhevítünk egy nagyon serpenyőben. A combokat bőrös részükkel lefelé 15 percen keresztül sütjük. Ezután leöntjük róla a zsírt (ne öntsük ki még szükség lesz rá) és a húsok másik oldalát is 15 percig sütjük. Tegyük át egy tepsibe a húsokat majd előmelegített sütőben még 50 percig süssük lefedve. Közben sós vízben főzzük meg a megtisztított burgonyát, ha elkészül szűrjük le és tegyük félre hogy kihűljön. A serpenyőbe tegyünk a leöntött kacsazsírból 2 evőkanállal. Ebbe pároljuk meg a megtisztított egész hagymákat.

Ha a hagyma elkészül merjük ki és ugyanebbe a serpenyőbe kezdjük el pirítani az apróra vágott húsos szalonnát, burgonyát majd öntsük vissza a hagymát. Nagyjából 10 perc elegendő hozzá. A végén adjuk hozzá a bébi spenótot is. A spenótnak csak 4-5 perc kell míg megfonnyad, és a köretünk már el is készült.

A húsokat egy tálra halmoztam mellé került a köret is, így a család kedvére csemegézhetett.