Rizseshús másképp recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg kockára vágott bacon
- 3 fej vöröshagyma
- 0,5 kg csirkemell
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag milánói alap
- 25 dkg rizs
- 1 húsleveskocka
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és a kaliforniai paprikával együtt apró kockákra vágjuk.
A bacont és a hagymát kevés olajon megpirítjuk, közben a paprikát is hozzákeverjük.
A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a vizet és szintén kockára vágjuk. A hagymához adjuk és kissé megpirítjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk.
A milánói alapot a tejszínnel elkeverjük és a húshoz keverjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.
A rizst megmossuk, olajon üvegesre futtatjuk, majd a rizs mennyiség kétszeresének megfelelő vízzel felöntjük. A húsleveskockával, sóval és borssal fűszerezzük. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Végül a rizst a húshoz keverjük és uborkasalátával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.