Rizseshús másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg kockára vágott bacon
  • 3 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 kaliforniai paprika
  • bors
  • olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag milánói alap
  • 25 dkg rizs
  • 1 húsleveskocka

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk és a kaliforniai paprikával együtt apró kockákra vágjuk.

A bacont és a hagymát kevés olajon megpirítjuk, közben a paprikát is hozzákeverjük.

A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a vizet és szintén kockára vágjuk. A hagymához adjuk és kissé megpirítjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk.

A milánói alapot a tejszínnel elkeverjük és a húshoz keverjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.

A rizst megmossuk, olajon üvegesre futtatjuk, majd a rizs mennyiség kétszeresének megfelelő vízzel felöntjük. A húsleveskockával, sóval és borssal fűszerezzük. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Végül a rizst a húshoz keverjük és uborkasalátával tálaljuk.