Rántott pulykamáj sajtos-zöldfűszeres bundában recept

Hozzávalók:
- 6 db pulykamáj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
Zöldfűszeres palacsintatészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- liszt (amennyit felvesz)
- 5 dkg reszelt sajt
- só (ízlés szerint)
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- kisebb csokor snidling
- kb 5 dl étolaj a sütéshez
Sült krumpli:
- 6-7 nagyobb sütnivaló krumpli (pl sárga)
- bőséges mennyiségű étolaj
- só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A májat enyhén sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal.
A tojást keverjük simára a tejjel, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a reszelt sajttat, sóval és annyi liszttel hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
A májat először forgassuk bele lisztbe, majd a simára kevert, fűszeres palacsintatésztába és óvatosan helyezzük bele az előzőleg felforrósított olajba.
Ezután egy fedővel fedjük le a serpenyőt, majd mérsékeljük a lángot és süssük a máj mindkét oldalát szép pirosra.
A krumpli pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerinti hasábokra, majd töröljük szárazra mielőtt felöntenénk az olajjal.
Ezután tegyük bele a serpenyőbe, és öntsük fel annyi HIDEG olajjal, hogy bőven ellepje, majd kezdjük el sütni (mindenképpen hideg legyen az olaj)
Sütés közben keverjük át egyszer óvatosan, majd hagyjuk szép pirosra sülni (óvatosan keverjük át, hogy a krumpli ne törjön)
Amikor szép pirosra sült, szedjük ki egy szűrőkanállal, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval (sózás után rögtön tálaljuk, mert különben a sótól elveszti a ropogóságát).
Tipp:
Tálaláskor halmozzuk a sült krumplit a tányérra, helyezzük rá a rántott pulykamájat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal, befőttel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »