Rántott pulykamáj sajtos-zöldfűszeres bundában recept

Hozzávalók:
- 6 db pulykamáj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
Zöldfűszeres palacsintatészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- liszt (amennyit felvesz)
- 5 dkg reszelt sajt
- só (ízlés szerint)
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- kisebb csokor snidling
- kb 5 dl étolaj a sütéshez
Sült krumpli:
- 6-7 nagyobb sütnivaló krumpli (pl sárga)
- bőséges mennyiségű étolaj
- só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A májat enyhén sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal.
A tojást keverjük simára a tejjel, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a reszelt sajttat, sóval és annyi liszttel hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
A májat először forgassuk bele lisztbe, majd a simára kevert, fűszeres palacsintatésztába és óvatosan helyezzük bele az előzőleg felforrósított olajba.
Ezután egy fedővel fedjük le a serpenyőt, majd mérsékeljük a lángot és süssük a máj mindkét oldalát szép pirosra.
A krumpli pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerinti hasábokra, majd töröljük szárazra mielőtt felöntenénk az olajjal.
Ezután tegyük bele a serpenyőbe, és öntsük fel annyi HIDEG olajjal, hogy bőven ellepje, majd kezdjük el sütni (mindenképpen hideg legyen az olaj)
Sütés közben keverjük át egyszer óvatosan, majd hagyjuk szép pirosra sülni (óvatosan keverjük át, hogy a krumpli ne törjön)
Amikor szép pirosra sült, szedjük ki egy szűrőkanállal, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval (sózás után rögtön tálaljuk, mert különben a sótól elveszti a ropogóságát).
Tipp:
Tálaláskor halmozzuk a sült krumplit a tányérra, helyezzük rá a rántott pulykamájat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal, befőttel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »