Rántott pulykamáj sajtos-zöldfűszeres bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rántott pulykamáj sajtos-zöldfűszeres bundában

Hozzávalók:

  • 6 db pulykamáj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)

Zöldfűszeres palacsintatészta:

  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • liszt (amennyit felvesz)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só (ízlés szerint)
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • kisebb csokor snidling
  • kb 5 dl étolaj a sütéshez

Sült krumpli:

  • 6-7 nagyobb sütnivaló krumpli (pl sárga)
  • bőséges mennyiségű étolaj
  • só (ízlés szerint)

Elkészítése:

A májat enyhén sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal.

A tojást keverjük simára a tejjel, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a reszelt sajttat, sóval és annyi liszttel hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

A májat először forgassuk bele lisztbe, majd a simára kevert, fűszeres palacsintatésztába és óvatosan helyezzük bele az előzőleg felforrósított olajba.

Ezután egy fedővel fedjük le a serpenyőt, majd mérsékeljük a lángot és süssük a máj mindkét oldalát szép pirosra.

A krumpli pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerinti hasábokra, majd töröljük szárazra mielőtt felöntenénk az olajjal.

Ezután tegyük bele a serpenyőbe, és öntsük fel annyi HIDEG olajjal, hogy bőven ellepje, majd kezdjük el sütni (mindenképpen hideg legyen az olaj)

Sütés közben keverjük át egyszer óvatosan, majd hagyjuk szép pirosra sülni (óvatosan keverjük át, hogy a krumpli ne törjön)

Amikor szép pirosra sült, szedjük ki egy szűrőkanállal, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval (sózás után rögtön tálaljuk, mert különben a sótól elveszti a ropogóságát).

Tipp:

Tálaláskor halmozzuk a sült krumplit a tányérra, helyezzük rá a rántott pulykamájat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal, befőttel kínáljuk.