Rántott csirkemell, burgonyapürével és salátával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- só
- bors
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- olaj a sütéshez
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 2 paradicsom
- 4 közepes fej retek
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.
Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.
A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A salátához a megmosott jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és egy mélyebb tálba tesszük. A paradicsomot és a retket félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután hozzáadjuk a jégsalátához és óvatosan összeforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









