Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott csirkemell, burgonyapürével és salátával recept

Rántott csirkemell, burgonyapürével és salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • bors
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt a panírozáshoz
    • zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej
    • olaj a sütéshez
    • 1 kisebb fej jégsaláta
    • 2 paradicsom
    • 4 közepes fej retek

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.

    Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.

    A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    A salátához a megmosott jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és egy mélyebb tálba tesszük. A paradicsomot és a retket félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután hozzáadjuk a jégsalátához és óvatosan összeforgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá