Rántott csirkemell, burgonyapürével és salátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- só
- bors
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- olaj a sütéshez
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 2 paradicsom
- 4 közepes fej retek
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.
Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.
A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A salátához a megmosott jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és egy mélyebb tálba tesszük. A paradicsomot és a retket félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután hozzáadjuk a jégsalátához és óvatosan összeforgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.