Rántott csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (bármely része)
- 1 liter tej vagy író ízlés szerint
- só
- 4 bögre liszt
- 2 teáskanál bors
- 2 teáskanál cayenne bors
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 2 teáskanál fokhagymapor
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A páccal kezdünk: a tejben vagy íróban keverjük el a fűszereket, mindegyikből csak 1 teáskanálnyit, a maradék a lisztbe kerül majd. A húst tegyük a pácba, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 10-12 órára.
A lisztben keverjük el a fűszerek másik felét, majd forgassuk bele a lecsepegtetett húst.
A bundázott húst bő, sistergő olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »