Rántott csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (bármely része)
- 1 liter tej vagy író ízlés szerint
- só
- 4 bögre liszt
- 2 teáskanál bors
- 2 teáskanál cayenne bors
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 2 teáskanál fokhagymapor
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A páccal kezdünk: a tejben vagy íróban keverjük el a fűszereket, mindegyikből csak 1 teáskanálnyit, a maradék a lisztbe kerül majd. A húst tegyük a pácba, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 10-12 órára.
A lisztben keverjük el a fűszerek másik felét, majd forgassuk bele a lecsepegtetett húst.
A bundázott húst bő, sistergő olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.