Rántott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús (bármely része)
  • 1 liter tej vagy író ízlés szerint
  • 4 bögre liszt
  • 2 teáskanál bors
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítése:

A páccal kezdünk: a tejben vagy íróban keverjük el a fűszereket, mindegyikből csak 1 teáskanálnyit, a maradék a lisztbe kerül majd. A húst tegyük a pácba, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 10-12 órára.

A lisztben keverjük el a fűszerek másik felét, majd forgassuk bele a lecsepegtetett húst.

A bundázott húst bő, sistergő olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük.