Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol másként recept

Rakott karfiol másként
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 szép fej karfiol
    • 6-7 db burgonya
    • olaj

    A besamelhez:

    • 3-4 dkg vaj
    • 3 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 4 dl tejföl
    • 2 dl tej
    • ételízesítő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk szerecsendió

    A raguhoz:

    • 1/2 kg csirkemell
    • olaj
    • 1-1 db piros,zöld,sárga paprika
    • őrölt bors
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma

    A rakott karfiol tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:
    A karfiolt rózsáira szedjük,a burgonyát meghámozzuk,vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindezeket megmossuk,majd a vizet lecsepegtetjük. Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük,majd papírtörlőre szedjük. A ragut elkészítjük. A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk,olajon megpároljuk,rátesszük a húst,a paprikákat,a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük.

    Egy hőálló tálat kivajazunk,zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük,rá a csirkeragut,majd a karfiolrózsákkal befedjük.

    A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk,felengedjük a 3 dl tejjel,ízesítjük szerecsendióval,ételízesítővel,majd felfőzzük.
    amikor kissé hűl,akkor bele keverjük a 2 db tojást,majd a tejfölt és a tejet. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás,karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a sajtot és készre sütjük.

    Nagyon finom,sokkal finomabb,mintha úgy főzzük meg a karfiolt és a burgonyát.
    A vegásak készítsék hús nélkül,úgy is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá