Rakott karfiol másként

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 szép fej karfiol
  • 6-7 db burgonya
  • olaj

A besamelhez:

  • 3-4 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • 2 db tojás
  • 1 mk szerecsendió

A raguhoz:

  • 1/2 kg csirkemell
  • olaj
  • 1-1 db piros,zöld,sárga paprika
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

A rakott karfiol tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük,a burgonyát meghámozzuk,vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindezeket megmossuk,majd a vizet lecsepegtetjük. Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük,majd papírtörlőre szedjük. A ragut elkészítjük. A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk,olajon megpároljuk,rátesszük a húst,a paprikákat,a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük.

Egy hőálló tálat kivajazunk,zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük,rá a csirkeragut,majd a karfiolrózsákkal befedjük.

A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk,felengedjük a 3 dl tejjel,ízesítjük szerecsendióval,ételízesítővel,majd felfőzzük.
amikor kissé hűl,akkor bele keverjük a 2 db tojást,majd a tejfölt és a tejet. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás,karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a sajtot és készre sütjük.

Nagyon finom,sokkal finomabb,mintha úgy főzzük meg a karfiolt és a burgonyát.
A vegásak készítsék hús nélkül,úgy is nagyon finom.