Rakott csirke recept
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 kg burgonya
- 3-4 fej vöröshagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 kisebb fej zeller
- mustár
- ketchup
- bazsalikom
- kakukkfű
- só
- kacsazsír
- citrom
Elkészítése:
A burgonyát meghámoztam,karikára vágtam. A sárgarépát megpucoltam és hosszú hasábokra vágtam, a zeller szintén meghámoztam és kis darabokra szeleteltem.
A vöröshagymát karikára vágtam. Ezután kacsazsírral kizsírozott tepsire raktam felváltva.
1 egész citromot felkarikáztam és széthelyeztem a tetején. A csirkét feldaraboltam, jól besóztam és megkentem mustárral, majd beszórtam a kakukkfűvel és a bazsalikommal.
Nem kell sajnálni a fűszereket. Ezután meglocsoltam a ketchuppal.
Kisebb halmokat raktam még kiskanállal közé a kacsazsírból, majd 180 fokos sütőben készre sütöttem. Időnként villával megszurkáltam, hogy puha-e.
Sütő függő is, én légkeveréssel kb. 60 percet sütöttem. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









