Rakott csirke recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 kg burgonya
- 3-4 fej vöröshagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 kisebb fej zeller
- mustár
- ketchup
- bazsalikom
- kakukkfű
- só
- kacsazsír
- citrom
Elkészítése:
A burgonyát meghámoztam,karikára vágtam. A sárgarépát megpucoltam és hosszú hasábokra vágtam, a zeller szintén meghámoztam és kis darabokra szeleteltem.
A vöröshagymát karikára vágtam. Ezután kacsazsírral kizsírozott tepsire raktam felváltva.
1 egész citromot felkarikáztam és széthelyeztem a tetején. A csirkét feldaraboltam, jól besóztam és megkentem mustárral, majd beszórtam a kakukkfűvel és a bazsalikommal.
Nem kell sajnálni a fűszereket. Ezután meglocsoltam a ketchuppal.
Kisebb halmokat raktam még kiskanállal közé a kacsazsírból, majd 180 fokos sütőben készre sütöttem. Időnként villával megszurkáltam, hogy puha-e.
Sütő függő is, én légkeveréssel kb. 60 percet sütöttem. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »