Ragacsos pulykaszárny recept

Hozzávalók:
- 4 egész pulykaszárny
- 4 ek ketchup
- 2 ek méz
- 1 ek mustár
- 2 ek GM szójaszósz
- ízlés szerint koriander zöld
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk chili szósz vagy chilipor
- só
Elkészítése:
A szárnyakat dörzsöljük be sóval.
A többi hozzávalót egy kis tálkában keverjük össze, kóstoljuk meg, ha szükséges utánaízesíthetünk.
A szárnyak mindkét oldalát ezzel a mártással kenjük meg.
Sorakoztassuk tepsibe, öntsünk alá egy kávéscsészényi vizet, fedjük le, vagy tegyünk rá alufóliát és 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen süssük készre. A sütési idő a húsok nagyságától vastagságától is függhet, nekem kicsivel több mint egy óra alatt sült meg.
Amikor már a szárnyak megpuhultak, vegyük le a tetőt (alufóliát) és egy picit pirítsunk rajta.
Tetszés szerinti körettel és salátával kínáljuk.
Tipp:
Nagyon-nagyon finom, akár a vasárnapi asztalra is tehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »