Ragacsos pulykaszárny recept

Hozzávalók:
- 4 egész pulykaszárny
- 4 ek ketchup
- 2 ek méz
- 1 ek mustár
- 2 ek GM szójaszósz
- ízlés szerint koriander zöld
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk chili szósz vagy chilipor
- só
Elkészítése:
A szárnyakat dörzsöljük be sóval.
A többi hozzávalót egy kis tálkában keverjük össze, kóstoljuk meg, ha szükséges utánaízesíthetünk.
A szárnyak mindkét oldalát ezzel a mártással kenjük meg.
Sorakoztassuk tepsibe, öntsünk alá egy kávéscsészényi vizet, fedjük le, vagy tegyünk rá alufóliát és 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen süssük készre. A sütési idő a húsok nagyságától vastagságától is függhet, nekem kicsivel több mint egy óra alatt sült meg.
Amikor már a szárnyak megpuhultak, vegyük le a tetőt (alufóliát) és egy picit pirítsunk rajta.
Tetszés szerinti körettel és salátával kínáljuk.
Tipp:
Nagyon-nagyon finom, akár a vasárnapi asztalra is tehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »