Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykasült, fokhagymaszószban recept

Pulykasült, fokhagymaszószban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felső combfilé
    • durva tengeri só
    • 1 fej hagyma
    • 10 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár,
    • 1 tk házi ételízesítő
    • kevés frissen őrölt bors
    • 1 kanál olaj
    • 1 dl leves alaplé

    Elkészítése:

    A pulykacombot durva sóval bedörzsöljük, majd 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva, tepsiben megsütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a fokhagymamártást. Serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl leves alaplével. Ízesítjük egy kevés mustárral, meg összeforraljuk.

    A megsült pulykacombot pihentetjük egy kicsit fólia alatt, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Beleforgatjuk a szószba és fedő alatt addig pároljuk, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá