Pulykasült, fokhagymaszószban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felső combfilé
  • durva tengeri só
  • 1 fej hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár,
  • 1 tk házi ételízesítő
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 kanál olaj
  • 1 dl leves alaplé

Elkészítése:

A pulykacombot durva sóval bedörzsöljük, majd 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva, tepsiben megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a fokhagymamártást. Serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl leves alaplével. Ízesítjük egy kevés mustárral, meg összeforraljuk.

A megsült pulykacombot pihentetjük egy kicsit fólia alatt, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Beleforgatjuk a szószba és fedő alatt addig pároljuk, amíg a szósz be nem sűrűsödik.