Pulykaragu leves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- egy szelet zeller
- egy szelet kelkáposzta
- 1 dl zöldborsó
- 5 dkg száraz orsótészta (durum lisztből készült)
- zöldpetrezselyem
- friss kakukkfű
- 5-6 szelet mirelit vargánya
- 1 kisebb paradicsom
- 3-4 szelet kápia paprika
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
- 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz
Elkészítése:
A húst megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a pulykahúst hozzáadva fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, zellert, petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát és a paprika karikákat.
Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a tésztát, majd készre főzzük.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leveslével felhígítjuk, majd folyamatos kavarás mellett beleöntjük a levesbe és alaposan kiforraljuk.
Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egy finom ragulevest mindig jó étvággyal fogyaszt a családom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »