Pulykaragu leves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- egy szelet zeller
- egy szelet kelkáposzta
- 1 dl zöldborsó
- 5 dkg száraz orsótészta (durum lisztből készült)
- zöldpetrezselyem
- friss kakukkfű
- 5-6 szelet mirelit vargánya
- 1 kisebb paradicsom
- 3-4 szelet kápia paprika
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
- 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz
Elkészítése:
A húst megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a pulykahúst hozzáadva fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, zellert, petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát és a paprika karikákat.
Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a tésztát, majd készre főzzük.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leveslével felhígítjuk, majd folyamatos kavarás mellett beleöntjük a levesbe és alaposan kiforraljuk.
Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egy finom ragulevest mindig jó étvággyal fogyaszt a családom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »