Pulykaragu leves recept
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- egy szelet zeller
- egy szelet kelkáposzta
- 1 dl zöldborsó
- 5 dkg száraz orsótészta (durum lisztből készült)
- zöldpetrezselyem
- friss kakukkfű
- 5-6 szelet mirelit vargánya
- 1 kisebb paradicsom
- 3-4 szelet kápia paprika
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
- 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz
Elkészítése:
A húst megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a pulykahúst hozzáadva fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, zellert, petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát és a paprika karikákat.
Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a tésztát, majd készre főzzük.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leveslével felhígítjuk, majd folyamatos kavarás mellett beleöntjük a levesbe és alaposan kiforraljuk.
Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egy finom ragulevest mindig jó étvággyal fogyaszt a családom.