Pulykaragu leves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- egy szelet zeller
- egy szelet kelkáposzta
- 1 dl zöldborsó
- 5 dkg száraz orsótészta (durum lisztből készült)
- zöldpetrezselyem
- friss kakukkfű
- 5-6 szelet mirelit vargánya
- 1 kisebb paradicsom
- 3-4 szelet kápia paprika
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
- 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz
Elkészítése:
A húst megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a pulykahúst hozzáadva fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, zellert, petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát és a paprika karikákat.
Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a tésztát, majd készre főzzük.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leveslével felhígítjuk, majd folyamatos kavarás mellett beleöntjük a levesbe és alaposan kiforraljuk.
Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egy finom ragulevest mindig jó étvággyal fogyaszt a családom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »