Pulykamell őzgerincben recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
- 1 ek zsemlemorzsa (a forma kikenéséhez)
Elkészítése:
A tejfölt a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A pulykamellet apróra kockázzuk, majd ezt is hozzáadjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnal kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.
Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, visszatoljuk a sütőbe és megpirítjuk még a bacont.
Burgonyapürét, sült krumplit adunk köretnek mellé.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »