Pulykamell őzgerincben recept
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
- 1 ek zsemlemorzsa (a forma kikenéséhez)
Elkészítése:
A tejfölt a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A pulykamellet apróra kockázzuk, majd ezt is hozzáadjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnal kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.
Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, visszatoljuk a sütőbe és megpirítjuk még a bacont.
Burgonyapürét, sült krumplit adunk köretnek mellé.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









